L’Entesa per Sabadell denúncia que encara no s’hagin eliminat les barreres arquitectòniques de l’estació de Renfe Centre

L’Entesa per Sabadell denúncia que encara no s’hagin eliminat les barreres arquitectòniques de l’estació de Renfe Centre. Aquestes barreres la converteixen en una estació inaccessible per a totes aquelles persones amb dificultats de mobilitat.

L’Entesa per Sabadell ja va portar al Ple municipal del 3 de novembre de 2009 una moció que instava al Ministeri de Foment a complir la legislació vigent en matèria d’accessibilitat i de supressió de barreres arquitectòniques i que contemplés en el pressupost de l’any 2010 l’eliminació de les barreres arquitectòniques de l’estació de Renfe Centre. La moció va ser aprovada per unanimitat, però malauradament aquesta demanada no s’ha fet realitat.

Durant anys, Renfe ha incomplert sistemàticament els compromisos d’eliminar les barreres arquitectòniques d’aquesta estació, tot i estar obligada per llei. En canvi, l’any 2010 va fer obres de reforma de l’estació, bàsicament de substitució de les escales, sense abordar el veritable problema d’accessibilitat d’aquesta estació que continua discriminant els usuaris i usuàries amb mobilitat reduïda, amb limitacions psíquiques o sensorials i també a les persones grans i a les que porten cotxets de criatures.

L’Entesa lamenta que resoldre aquests problemes que molta gent pateix diàriament no siguin una prioritat del govern municipal i reclama a l’alcalde que faci les gestions oportunes per tal que es faci aquesta inversió al més aviat possible per tal de resoldre aquesta situació d’una vegada per totes.