Sobre l’aprovació definitiva de les ordenances fiscals 2011

Intervenció de Virginia Domínguez en el ple municipal del 21 de desembre de 2010

El 25 d’octubre, l’Entesa per Sabadell va adreçar a l’alcalde un seguit de propostes de modificació de l’esborrany d’ordenances fiscals. Vuit dies després, en el ple d’aprovació inicial, el Sr. Manau va afirmar que parlaríem de totes les nostres propostes en el període d’al·legacions.

Des de llavors, ni el Sr. Manau ni cap altre membre del seu govern no s’han adreçat al nostre grup municipal per comentar o discutir aquestes propostes en cap moment. Ni tan sols per dir-nos que les havien considerat i les havien rebutjat.

L’únic retorn que hem tingut és la comissió informativa del passat dijous on se’ns va lliurar l’informe d’al·legacions.

Ho lamentem. Vostès han menystingut les nostres propostes, no s’han dignat ni a comentar la seva viabilitat. De les paraules del Sr. Manau al Ple “parlarem en el període d’al·legacions, parlarem de totes les seves propostes” havíem entès un altre tipus de diàleg, però, de fet, ja sabem que vostès només dialoguen amb el Sr. Soriano.

L’Entesa per Sabadell havia fet propostes, com sempre fem, i havíem fet l’esforç d’introduir elements innovadors. Per exemple, conscients de què l’Ajuntament necessita recursos, però també de les dificultats que passen moltes famílies per efecte de la crisi, havíem llençat una proposta amb criteris de corresponsabilitat. Una mesura excepcional per una situació excepcional. Proposàvem que s’apliqués un increment del 50% de l’IPC previst, que en aquell moment era del 2%, així que hauria estat un increment de l’1%.

No es tractava d’entrar en una guerra de xifres. Es tractava de buscar un criteri, un criteri adaptat a la situació actual de la nostra ciutat. Si ara l’IPC previst és del 2,5, hauríem estat disposats a acceptar un increment de la meitat, de l’1,2%.

Però vostès ni tan sols han entrat en aquest diàleg. Perquè el diàleg no forma part de la seva manera de governar.

Per què dialogar? L’únic que els importa és aprovar les coses com sigui encara que no comptin amb el suport de ningú més que del PP, la seva crossa.

El seu tancament en banda, la seva manca de sensibilitat, no ens permet donar suport a les seves ordenances fiscals.