L’Entesa per Sabadell, estupefacta per l’opacitat del govern municipal davant d’una petició d’informació

L’Entesa per Sabadell ha rebut amb estupor la resposta del tinent d’alcalde de presidència, Sr. Lluís Monge, a la petició per conèixer quines entitats van ser signants de la Declaració a favor de l’Autovia Orbital. El passat 2 de novembre l’Entesa va sol·licitar per escrit a l’alcalde quines entitats havien signat aquesta declaració, atès que aquesta informació no havia transcendit als mitjans de comunicació.

La sorprenent resposta del tinent d’alcalde va ser que no es tractava d’un document administratiu i, per tant, denegaven aquesta informació, negant així el dret dels regidors i regidores del consistori a conèixer tota la informació relacionada amb les accions municipals.

L’Entesa considera un fet insòlit que el govern municipal no hagi fet pública en cap moment la relació de les entitats que presumptament van donar suport a la declaració. L’única finalitat de donar suport a un text d’aquest tipus és precisament el vessant de recolzament públic.

D’altra banda, la declaració va ser presentada com un document del Consell de ciutat i va ser lliurada al conseller d’Obres Públiques i Transport per l’alcalde, en nom de la ciutat i per tant tota la ciutat té el dret de conèixer el contingut del document i les entitats que li han donat suport. Així doncs, no entenem quins són els motius per mantenir la llista de signants en secret.

L’Entesa per Sabadell lamenta l’opacitat amb què l’equip de govern ha gestionat aquest tema, fent pública només la posada en escena amb fotografia inclosa, però evitant en tot moment que transcendís la relació de signants.

Una opacitat que posa en evidència, una vegada més, que la transparència de la que tanta gala fa el govern municipal del PSC és pura ficció.