L’Entesa per Sabadell vol convertir l’edifici de la Plaça del Vallès en un equipament per allotjar entitats

101029RPHotelEntitats

A la plaça del Vallès hi ha un edifici que actualment acull part de les activitats de l’entitat Xalest, però fa poques setmanes es va anunciar que el conjunt d’instal·lacions de Xalest es traslladarà a l’antiga escola Cifuentes.

101029RPHotelEntitatsAquest edifici que quedarà lliure és de propietat municipal i està protegit pel seu interès arquitectònic. Té una ubicació molt cèntrica i està en el sector Mercat on pràcticament no hi ha equipaments. A més, la seva situació en el mig de la plaça el fa molt adequat per acollir usos de caire cívic, que també es poden estendre a la plaça si s’escau.

El centre de Sabadell compta amb pocs equipaments de caràcter ciutadà, que les entitats poden utilitzar per actes puntuals amb reserva prèvia, però no compta amb cap espai pensat específicament per allotjar entitats. Aquesta és una mancança actualment per a moltes entitats, entre les quals per exemple la recentment constituïda Associació de Veïns Centre-Mercat.

Per aquest motiu, l’Entesa per Sabadell ha presentat una moció al ple municipal del proper dimarts per defensar la proposta de convertir l’edifici de la Plaça del Vallès en un Hotel d’entitats.

Aquest hotel, que també es podria dir Casal d’entitats, hauria d’oferir sales de reunions i espais per a les diferents entitats que ho sol·licitessin, amb prioritat per a les entitats del sector o les de caire ciutadà. També s’hi haurien d’ubicar un seguit de serveis comuns, com ara consergeria o una sala d’actes. L’objectiu seria aixoplugar entitats que fins ara no tenen una seu estable, afavorir el desenvolupament de les seves activitats i promoure la interrelació i el treball en xarxa.

L’Entesa per Sabadell defensa l’associacionisme i la ciutadania activa com a elements dinamitzadors culturals i socials, i considera que cal potenciar la seva autonomia de funcionament i enfortir el teixit associatiu.