L’Entesa visita Covadonga i el sector Creueta en el marc del projecte El Sabadell que volem

L’Entesa per Sabadell va organitzar el dissabte 29 de maig una nova visita en el marc del projecte El Sabadell que volem, que, té com a objectiu aprofundir en el coneixement de la ciutat i, alhora, donar a conèixer l’Entesa en el conjunt de Sabadell.

El Sabadell que volem és un procés d’interacció amb el territori, bastit en dos eixos: un de territorial i un altre de blocs temàtics. El motor inicial del procés és el territori per entrar en contacte amb les diferents realitats socioeconòmiques i socioculturals de la ciutat. L’objectiu d’aquest procés és treballar per conèixer les necessitats actuals de la ciutat i per donar a conèixer el projecte de l’Entesa. Aquest treball permetrà també posar sobre el paper el model de ciutat que volem, el Sabadell que volem per als propers anys a partir de la presa de contacte amb la realitat de la ciutat.

El passat dissabte, una delegació de l’Entesa va visitar el barri de Covadonga i el sector Creueta, per tal d’entrar en contacte amb les seves entitats i conèixer les seves problemàtiques. Després d’una primera exposició a partir de la tasca prèvia de coneixement d’aquesta zona de la ciutat, els participants van fer un recorregut pels barris i van visitar equipaments com ara l’Ateneu Popular Mika Etxebere o el Safareig de la Font Nova. Durant la visita també es va posar de manifest el potencial de la proximitat de Covadonga al riu i el Parc del Ripoll, i l’efecte barrera de la Gran Via tant pels veïns i veïnes de Covadonga com pels del sector Creueta.

La visita a Covadonga va permetre constatar la manca d’equipaments per a serveis bàsics, com ara un CAP i un Institut de Secundària, així com d’establiments comercials. També es va fer palès que el barri ha perdut l’oportunitat de vincular-se al projecte de la Ciutat del Coneixement i de Gran Via Digital, que tenien com a objectiu potenciar la relació amb el campus universitari i altres equipaments de ciutat.

En relació al sector Creueta es va valorar la importància de revitalitzar aquest espai tan cèntric de la ciutat mitjançant la transformació de l’espai urbà i la potenciació d’equipaments, alguns dels quals ja han estat plantejats reiteradament per l’Entesa, com ara l’espai del Vapor Turull, la Casa Duran, la Casa de la Maternitat, etc.

En els seus 10 anys d’existència, l’Entesa per Sabadell ha dut a terme un intens treball a favor de la ciutat, amb rigor i amb coherència, que ha implicat un extens coneixement de la realitat sabadellenca a partir de dur a terme una política de proximitat.