L’Entesa per Sabadell lamenta les maniobres del govern del PSC per desactivar les reivindicacions del Museu Tèxtil de la Indústria Llanera i anuncia que mantenen la seva moció al ple municipal

L’Entesa per Sabadell manté intactes les seves intencions de defensar en el ple municipal del proper dimarts una moció per reclamar la creació del Museu de la Indústria Tèxtil Llanera i per tal que aquest s’ubiqui al Vapor Pissit.

El passat divendres l’alcalde Manuel Bustos va anunciar un presumpte acord entre l’Ajuntament, el Gremi de Fabricants i la Fundació Bosch i Cardellach per tal de redactar una proposta de museu tèxtil durant l’any 2010. L’Entesa lamenta que l’equip de govern hagi intentat desactivar les reivindicacions del Museu Tèxtil i emplaça al govern a debatre aquest tema obertament en el ple del proper dimarts.

Resulta sorprenent, per no dir d’una gran hipocresia, que després de deu anys de menystenir el projecte del Museu Textil aprovat, ara el govern municipal vulgui eludir la seva responsabilitat anunciant un acord per impulsar un projecte en el que no ha cregut mai.

L’Entesa vol recordar que la creació del Museu de la Indústria Tèxtil Llanera va ser aprovada pel ple municipal l’any 1998, que també va ratificar el seu projecte museològic, després d’un llarg procés de debat per determinar quines característiques i emplaçament havia de tenir aquest nou equipament. Així mateix, aquest museu era una part fonamental del Pla de Museus, aprovat l’any 1994.

L’Entesa per Sabadell considera que aquella proposta segueix sent vàlida i que el Vapor Pissit és el millor emplaçament possible, perquè va ser la primera gran fàbrica de Sabadell i per tant és una mostra de l’arquitectura industrial i de la tipologia del vapor, és de propietat municipal i, a més, conserva part del sistema d’embarrats, així com l’Assortiment Serracant.

Com ja va fer fa un parell de setmanes en una roda de premsa, l’Entesa considera que l’únic responsable de què Sabadell no compti encara amb un museu tèxtil és l’alcalde Manuel Bustos i el govern del PSC que, no només no han estat capaços de tirar endavant aquest projecte de ciutat, sinó que, a més, han actuat de manera poc transparent buscant altres usos per a tots els equipaments destinats a aquest museu sense debatre en cap moment si calia replantejar aquest projecte.