L’Entesa per Sabadell considera necessari aprofundir més en el debat sobre el Passeig des d’una visió més àmplia

Finalitzat el cicle de conferències, Construïm el Passeig, organitzades per l’Ajuntament i l’Oficina de dinamització del Centre, l’Entesa per Sabadell vol fer públiques les seves consideracions sobre el procés per definir aquest espai.

En primer lloc deixar palès que es tracta d’unes conclusions fruit d’un debat totalment condicionat per la decisió prèvia i unilateral d’ubicar la nova estació dels FGC i d’un aparcament sota el Passeig al marge de qualsevol debat ciutadà i d’una reflexió àmplia sobre el conjunt del centre de la ciutat.

En relació a les conclusions que han estat presentades públicament dir que són massa obertes i generals com per encarregar un projecte amb unes orientacions clares. Cal aprofundir i concretar encara més sobre quin caràcter ha de tenir en el futur l’espai més emblemàtic de la ciutat.

El debat ha d’anar més enllà de l’àmbit estricte del Passeig i de definir el tractament de l’espai físic. L’Entesa considera que la reflexió ha de tractar un espai més ampli, amb una visió de conjunt, i aprofitar l’oportunitat per redefinir i regenerar el centre de la ciutat pensant en el segle XXI.

L’Entesa defensa un gran espai de vianants entre el carrer d’Alfons XXIII i la Plaça de l’Àngel, en el que tan sols hi tingui accés motoritzat el transport públic, amb la mínima incidència sobre l’espai públic.

Per altra banda, considerem que cal recuperar la idea i la funció de Plaça Major com a espai ciutadà de trobada per excel·lència, pensada per efectuar-hi actes ciutadans i institucionals.

És necessari impulsar una política d’aparcaments situats fora del nucli central: Turull, Mossèn Geis, Tres Creus, ABB …per evitar la congestió de vehicles privats al centre. Situar les entrades i sortides de l’actual aparcament fora del nucli central i de l’espai de vianants i al mateix.

L’Entesa considera que és una oportunitat per impulsar el sector de llevant del centre ampliant l’àrea de vianants d’aquest sector. Però sobretot afavorint l’oferta cultural, associativa i comercial per donar més vida a una part del centre mancada de vitalitat, impulsant l’oferta dels equipaments com el Vapor Turull, Casa Duran, Casa Maternitat, Euterpe, etc.