L’Entesa considera una burla que les obres de millora de les estacions de Renfe Centre i Sud es limitin únicament a canviar rajoles i graons i no s’eliminin les barreres arquitectòniques

L’Entesa per Sabadell considera una burla als usuaris que les inversions anunciades pel Ministeri de Foment en les estacions de RENFE de la nostra ciutat no incloguin l’eliminació de totes les barreres arquitectòniques existents que fa anys s’està reclamant.

El Ministeri de Foment va anunciar a finals d’agost la inversió de 550.000 euros a través d’Adif, destinats a “modernitzar” onze estacions del Vallès Occidental i el Bages. En el cas de Sabadell la inversió consistirà en la reposició de les escales d’entrada en l’estació de Sabadell-Centre i la rehabilitació de l’edifici i el vestíbul de viatgers de Sabadell-Sud.

Abans de fer cap tipus de valoració, l’Entesa es va adreçar al govern municipal per conèixer l’abast d’aquestes inversions, obtenint resposta per part del tinent d’alcalde de l’Àrea de Presidència, Sr. Lluís Monge, que afirmava que “aquestes obres són conseqüència de les reiterades peticions que durant molt de temps des de l’Ajuntament hem estat traslladant per escrit i en reunions als responsables primer de RENFE i després d’ADIF.” És obvi que les gestions fetes pel govern municipal han tingut un resultat ben pobre, atès que el Sr. Monge afirma que aquestes obres són fruit de les demandes de l’equip de govern.

L’Entesa per Sabadell considera un absolut menyspreu que el Ministeri de Foment inverteixi una considerable suma en remodelar estacions obviant que existeixen barreres arquitectòniques que ja haurien d’estar eliminades, incomplint la legislació de manera reiterada.

Volem recordar que des de fa anys l’Entesa per Sabadell ve reclamant al govern municipal que insti al Ministeri de Foment a eliminar totes les barreres arquitectòniques de les estacions, obtenint sempre per resposta l’intens treball que efectua en aquest sentit. Vist el resultat però considerem que l’equip de govern municipal ha dut a terme una pèssima gestió davant d’ADIF per resoldre els problemes de la ciutat en aquest aspecte

Aquest cas posa un cop més de manifest que l’equip de govern del PSC es despreocupa de les inquietuds quotidianes de la ciutadania i dels problemes reals de la ciutat.