Ferran Izquierdo desgrana les causes del conflicte entre Israel i Palestina

Ferran Izquierdo i Albert Boada

En la presentació del seu nou llibre organitzada per l’Entesa per Sabadell

El passat 22 d’abril l’Entesa per Sabadell, en el marc del programa d’actes Entesa per Sabadell, 10 anys fent ciutat, va convidar el professor de Relacions Internacionals de la UAB i exregidor d’Entesa per Sabadell a l’Ajuntament de Sabadell Ferran Izquierdo, que va presentar el seu nou llibre Israel i Palestina: un segle de conflicte.

Izquierdo, que és analista de l’Orient mitjà i en els darrers anys ha publicat altres monografies sobre Palestina, va exposar les principals línies d’aquesta nova publicació, que té un caràcter eminentment divulgatiu.
Ferran Izquierdo i Albert Boada

En la seva explicació l’autor va fer un recorregut històric per contextualitzar els orígens del conflicte i les seves causes. D’altra banda, va parlar de la situació actual a Palestina, que va descriure com a “apartheid” i va denunciar els incompliments de les resolucions internacionals.

Pel que fa a la darrera ofensiva militar d’Israel en els territoris palestins, el passat mes de gener, Izquierdo va apuntar que les causes d’aquesta incursió tenen molt més a veure amb la campanya electoral israeliana, en què totes les forces polítiques van mostrar la duresa dels seus plantejaments, que no pas amb el propi conflicte.

L’Entesa per Sabadell continuarà amb el seu programa d’actes del 10è aniversari en les properes setmanes.