L’Entesa per Sabadell vol que els mitjans de comunicació públics donin una informació objectiva i plural i responguin a criteris exclusivament professionals

L’Entesa per Sabadell defensarà que els mitjans de comunicació locals de titularitat pública siguin uns veritables instruments a favor d’una informació objectiva i plural, regits sota criteris estrictament professionals i no sota dictats partidistes. Per aquest motiu considera que s’han de capgirar els criteris que marquen els continguts en els mitjans: Ràdio municipal, la revista Sabadell a prop, la pàgina web municipal i el programa televisiu d’informació institucional Sabadell actual.

En aquest sentit l’Entesa defensarà els principis que considerà bàsics promoguts pel propi Col·legi de periodistes, entre els quals destaquen:

 Informar de manera veraç, plural i transparent, donant compte de la gestió que fa l’equip de govern i mostrant les diferents sensibilitats polítiques.
Exposar les diferents propostes d’actuació reflectint els punts de vista dels diferents grups municipals en les cròniques dels plens municipals.

 Fomentar el debat polític per a la participació democràtica, inserint espais d’opinió dels càrrecs electes, dels grups polítics, de tècnics especialitzats, de representants de les organitzacions de la societat civil.
Promoure tertúlies i programes de debat plurals i consultes populars, fòrums, etc. a través d’internet.

 Evitar el partidisme i la manca de professionalitat, fent un tractament contrastat i complert de les principals informacions donant veu als diferents protagonistes.
No utilitzar els mitjans com a eina de propaganda política del partit que governa.

 Promoure les activitats de la societat civil, fomentant la participació ciutadana, potenciant l’associacionisme i la iniciativa social.

 Establir òrgans de gestió participatius, mitjançant consells editorials o consells d’administració que garanteixin la professionalitat de les persones que hi treballen i la participació del conjunt del consistori, de les entitats i de la ciutadania.

L’Entesa ha traslladat aquesta voluntat a l’equip de govern i la resta de grups municipals.