Sobre l’aprovació inicial del Pla Director del Cementiri

Intervenció d'Isidre Soler al Ple municipal del 7 d’octubre de 2008

És evident que cal endreçar el Cementiri, que s’ha d’ordenar el sistema viari i l’aparcament; que calen implantar nous serveis com la incineració o que és necessari preveure creixements futurs. Plantejaments que compartim plenament.

Però no tan sols es proposa que aprovem el Pla Director del Cementiri. Es proposa també que aprovem una nova gestió del mateix.

El segon punt del dictamen proposa aprovar l’externalització del servei passant de l’actual gestió pública directa a la gestió privada indirecta mitjançant una concessió administrativa.

Però en cap moment vostès no han exposat obertament que tenien com objectiu aquest canvi de gestió.

A la reunió conjunta de les Comissions informatives de Serveis Personals i d’Urbanisme el passat 30 de setembre es va parlar molt de nínxols, de forns crematoris, de tanatoris, de dunes i fins i tot de la xarxa de camins…

En cap moment però es va plantejar i debatre la voluntat del govern de canviar l’actual sistema de gestió directa a una concessió. Tan sols una velada frase dissuasòria: adequar els procediments de gestió.

No han exposat els motius que els porten a fer aquesta proposta, no han exposat en detall el cost de l’operació i les condicions de la concessió. No han explicat que passa amb els actuals treballadors del Cementiri.
Ho han presentat com un tema principalment urbanístic obviant que proposen un canvi radical en la modalitat de gestió.

Per aquest motiu els hi demano que votar separadament el primer punt referent al Pla Director del segon i que aquest el retirin per poder explicar amb detall quins són els arguments per canviar el sistema de gestió, quines condicions de la concessió i com quedarien els actuals treballadors, etc. etc.