L’Entesa per Sabadell dóna suport al Manifest de la Plataforma Metropolitana contra els transvasaments

L’Entesa per Sabadell s’ha adherit al Manifest de la Plataforma Metropolitana contra els transvasaments. Es tracta d’un manifest impulsat per diverses entitats socials i mediambientals per posar de relleu la hipocresia amb què es tracta tota la problemàtica en relació l’aigua.

La manca d’aigua que ara s’ha aguditzat no depèn tan sols de l’escassetat de pluges, sinó del model que societat que s’està impulsant des dels poders econòmics i polítics, basat en un creixement sense límits, el malbaratament de recursos i una gestió insostenible dels mateixos.

Ara, amb l’actual situació crítica, es vol resoldre el problema de manca d’aigua a partir de penalitzar la ciutadania pel consum d’aigua que fa i de buscar solucions per portar aigua com sigui i d’on sigui, sense qüestionar en cap moment però la gestió que es fa de la mateixa i sense plantejar un canvi del model responsable d’esgotar els recursos hídrics.

Des l’Entesa per Sabadell considerem que cal anar al fons del problema per evitar futures situacions de manca d’aigua com l’actual. La solució no passa per portar recursos d’altres conques amb d’interconnexió de xarxes i transvasaments que generen altres problemes ambientals i greuges territorials, i que animen a continuar malversant un recurs tan bàsic i escàs com l’aigua.

L’Entesa aposta per una nova cultura de l’aigua que preservi el medi i gestioni els recursos naturals de manera sostenible, així com per un nou model territorial.