L’Entesa respon els dubtes de CiU en relació el cens de piscines

CiU no tan sols va ser l’únic grup municipal que va votar en contra de la moció proposada per Entesa per Sabadell al darrer Ple, a favor de crear un cens municipal de piscines privades, sinó que continua insistint en què es tracta d’una mesura que no té cap interès i de difícilrealització.

Des de l’Entesa per Sabadell ens ha sorprès la posició tan tancada de CiU envers una proposta que, tot i no ser la vareta màgica per resoldre el problema de la manca d’aigua, pot ajudar a fer-ne un consum responsable i a difondre possibles solucions.

La proposta de crear un cens de piscines no va encaminada a perseguirels titulars de les piscines individuals o col·lectives amb una capacitat superior a 5.000 litres, sinó a disposar d’una informació que pot ser útil per ajudar a canviar els sistemes d’abastament i d’aprofitament de l’aigua d’aquestes instal·lacions, que per regla general s’abasteixen d’aigua de xarxa i es renoven cada temporada.

Elaborar aquest cens no ha de comportar cap cost significatiu ni cap dificultat especial, ja que a banda de la col·laboració dels propis titulars de les piscines existeixen mitjans a l’abast de l’administració per obtenir la informació necessària.

En un moment de màxima sensibilització i preocupació per la manca d’un recurs tan bàsic com l’aigua pensem que tot pas encaminat a fer-ne una gestió adequada no és sobrer.

Per aquest motiu convidem a totes les forces polítiques i socials i al conjunt de la ciutadania a col·laborar i fer una gestió eficient i un consum responsable de l’aigua, en una perspectiva que no preveu una abundància d’aquest element, sinó ben al contrari.